ברייטמן אילן נ. יהודה כהן - פי
בתי המשפט
דמ 002104/08 בשא 002530/08 |
בית הדין האזורי לעבודה ב ב א ר - ש בע |
||
|
|||
21/12/2008 |
תאריך: |
כב' הרשם איתי אדרת |
בפני: |
יהודה כהן - פיצה "גוטה" |
בעניין: |
|||
המבקש (הנתבע) |
|
|||
|
נ ג ד |
|||
|
איליה דרונוב |
|||
המשיב (התובע) |
גב' טליה בליברג ומר איתן מנדלבויים - הסתדרות הנוער העובד והלומד |
ע"י ב"כ עו"ד |
||
המבקש בעצמו המשיב בעצמו ונציגי האיגוד המקצועי |
נוכחים: |
פרוטוקול
הצדדים:
לאחר ששמענו את דברי בית הדין בנוגע להלכות לגבי ביטול פסק הדין אנו מקבלים את המלצת בית הדין לפיה פסק הדין מיום 17/08/2008 יבוטל ובית הדין יפסוק הוצאות כנגד הנתבע.
החלטה
1. פסק הדין מיום 17/08/2008 - בטל.
2. הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט בסך 500 ¤ וזאת תוך 30 יום מהיום.
ניתנה היום כ"ד בכסלו, תשס"ט (21 בדצמבר 2008) במעמד הנוכחים.
איתי אדרת - רשם |
הנתבע:
אני קיבלתי את התובע לעבודה ואני לא ידעתי שלתובע יש תיק פלילי במשטרה ושהוא צריך ללכת לקצינת מבחן במהלך היום. אני מסתכל על השעות והתובע הוא תלמיד ומסיים בשעה 16:00 בצהריים אך לא בטח לא ב-12:00 בצהריים. אני רואה שהתובע רשם שהוא התחיל לעבוד מהשעה 12:00 בצהריים ועד 12:00 בלילה. כאילו שאין לו הפסקה הוא לא אוכל ולא שותה ולא צריך ללכת לקצינת מבחן אחר הצהריים. בנוגע לימי שישי אני עובד מהשעה 12:00 ועד השעה 15:00 כי הפצירייה היא כשרה ולכן לא ניתן לעבוד עד השעה 16:00. כנ"ל גם לגבי מוצאי שבת נרשם שעה 17:30 וצאת השבת זה בשעה 18:00 בערב. התובע היה עובד במשלוחים ויכול היה לצאת לשעה או לשעתיים ולהעלם עם האופנוע ואז הוא אמר שההורים שלו גרושים שהוא ביקר את האבא שלו. מידי פעם הייתי תופס אותו גונב שתיה והייתי שואל אותו מה זה והוא היה אומר שזה מהמשלוח הקודם. התובע גם גרם לי נזק לאופנוע כשחזר יום אחד עם האופנוע שכל הכידון שלו שבור ושאלתי אותו מה זה כי הוא נעלם לכמה שעות אז הוא אמר שהוא קיבל מכה במדרכה.
לשאלת בית הדין:
מתי זה קרה?
זה היה בחודש דצמבר אחד הימים שלפני שהוא סיים לעבוד.
הנתבע:
הוא סיפר לאחד השליחים שהוא השתתף בפריצה באחת החנויות ביונה ז'בוטינסקי ואז החלטתי שאני לא צריך עובד כזה ושלא יעבוד אצלי יותר. נתתי לו את הכסף והוא חתום על קבלת הכסף.
לשאלת בית הדין:
אני שילמתי לתובע 1,500 ¤.
החישוב של ה-1,500 ¤ הוא כדלקמן: אני מכפיל את השעות לפי 17.5 ¤ לשעה.
אני מציג לבית הדין את הרישום של השעות שהתובע עבד.
נציג ההסתדרות:
בחודש דצמבר התובע ערך רישום ובחודש נובמבר התובע לא ערך רישום וזאת הערכה.
הנתבע:
אני מציג תלוש שכר בנוגע לחודש נובמבר התובע היה זכאי בחודש נובמבר ל-1,673 ¤ ובנוגע לחודש דצמבר התובע זכאי ל-400 ¤. התובע קיבל את הכסף במזומן. ב-15 לחודש דצמבר התובע קיבל סך של 1,500 ¤. זה היה ב-15 או ב-10 לחודש אני לא זוכר בדיוק. את ה-400 ¤ אני שילמתי לתובע ביום שפיטרתי אותו מהעבודה. אני שאלתי את התובע מה מגיע לך ועשינו את החשבונות שילמתי לו והחתמתי אותו על דף שהוא קיבל את הכסף ממני.
התובע:
אני קיבלתי סה"כ 1500 ¤ אני לא זוכר בדיוק ולפי איך שעבדתי אצל הנתבע לפי 5 ¤ למשלוח. הנתבע השאיר אצלו 600 ¤ קנס על זה שהוא לימד אותי את העבודה. אח של הנתבע אמר לי שלאחר חצי שנה של עבודה אני אקבל את ה-600 ¤. אני הגעתי לעבודה אצל הנתבע והוצאתי רשיון והתחלתי לעבוד אצלו. הקטנועים אצלו היו לפעמים בלי ברקסים, בלי אורות ובלי צופר וכידונים עקומים.
הנתבע:
בנוגע לדצמבר אני לא זוכר בדיוק עד מתי התובע עבד.
התובע:
בנוגע לחודש דצמבר הסך של המשלוחים היה 500 ¤ ואני לא קיבלתי את הסכום הזה.
הצדדים:
1. מודיעים לביה"ד כי בהתאם להמלצתו ולסילוק מלא ומוחלט של כל התביעות ומבלי להודות בכל טענה שהיא, הגענו להסכם פשרה לפיו ישלם הנתבע לתובע סך של 1,000 ¤.
2. מובהר כי הסך של 1,000 ¤ כולל את סכום ההוצאות בסך 500 ¤ בגין ביטול פסק הדין.
3. הסכום משולם במזומן לתובע במעמד הדיון.
4. עם מתן תוקף של פסק דין להסכם שבין הצדדים, אין לצדדים תביעות כלשהן זה כלפי זה הנובעים מיחסי עובד ומעביד שביניהם, ומסיומם.
5. הצדדים מבקשים מביה"ד ליתן להסכם פשרה תוקף של פסק דין.
__________________ ______________
התובע ונציגי ההסתדרות הנתבע
פסק דין
1. הנני מאשר את הסכם הפשרה דלעיל ונותן לו תוקף של פסק דין.
2. האגרה ככל ששולמה תוחזר לתובע בהתאם לתקנות ביה"ד לעבודה (אגרות), תשס"ח - 2008.
ניתן היום 21 בדצמבר, 2008 (כ"ד בכסלו תשס"ט) במעמד הנוכחים.
איתי אדרת - רשם |
שם הקלדנית: שמחה ורון